EHBO Hengelo kan niet zonder Vrijwilligers

Vrijwilligers zorgen ervoor dat alles binnen onze vereniging op rolletjes loopt!

Naast de mensen die vrijwillig instructeur, assistent of bestuurslid voor de vereniging zijn, hebben we diverse andere verenigingsactiviteiten waar mensen hun schouders onderzetten:

EHBO Hengelo

Mocht u vrijwilliger bij onze vereniging willen worden: schroom niet en meld u aan! Dat kan met behulp van dit formulier:

Vrijwilligers Activiteiten

Na het behalen van het EHBO diploma bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om meer ervaring op te doen en de opgedane kennis in de praktijk in te zetten.
Dit kan door u op te geven bij de groep sport- en evenementenverzorging.

Wij worden regelmatig gevraagd om Eerste Hulp te verlenen bij diverse activiteiten zoals:

• Open dagen bij bedrijven
  • Braderieën
  • Sportevenementen als FBK games, Nacht van Hengelo, Euregio Rally, Expo on Horse
  • Festivals en concerten
  • … etc.

Iedereen met een geldig EHBO diploma kan hieraan deelnemen. Voor sommige evenementen is een aanvullende cursus op het gebied van bijvoorbeeld eerste hulp bij wandelletsel

Neem voor vragen contact op met evenementenverzorging@ehbo-hengelo.nl of meld u direct aan als vrijwilliger via bovenstaand formulier

In het gebouw “de Spil” beschikken we, naast leslokalen, ook over een bar. Om voor aanvang van een cursus of in de pauze een kop thee of koffie te kunnen drinken. Of om na een les, bijeenkomst of vergadering even na te kletsen. Als vereniging zijn we aangewezen op mensen als u of uw partner, als vrijwilligers, voor bijvoorbeeld de bardienst.

Hierbij wordt zowel ’s avonds als overdag zorg gedragen voor het zetten van koffie/thee en het voorbereiden van de lunches. Alles gebeurd per toerbeurt en er wordt in januari een planning gemaakt t/m juni.

Overdag gaat het om barbezetting op 8 maandagen en 8 woensdagen en enkele zaterdagen van 08.30 tot 13.30 uur. ’s Avonds is de bar geopend op maandag t/m donderdag van 19.00 tot 22.00 uur en soms ook op vrijdagavond. Ervaring en scholing is niet nodig. Het plezier en omgaan met mensen is het belangrijkst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met beheer@ehbo-hengelo.nl

Een keer per jaar wordt er voor onze vereniging een huis aan huis collecte in de gemeente Hengelo gehouden. De opbrengst van deze collecte is voor de aanschaf van les- en verbandmaterialen en voor het onderhoud van ons gebouw “De Spil”.

Een keer per jaar

U staat zelf midden in het leven en besteedt tijd, geld en moeite aan uw werk, vrije tijd en de mensen die belangrijk voor u zijn. Daarnaast heeft u ook oog voor de wereld om u heen en daarom wilt u graag actief een steentje bijdragen aan een organisatie waarvan u vindt dat ze goed werk verrichten en die een goed maatschappelijk doel dienen.

Spreekt dit u aan?

..en kunt u één keer per jaar de drempel naar een rondgang met de collectebus slechten? Collecteren zelf kost maar heel weinig moeite! Om een collecte te kunnen organiseren hebben we collectanten nodig, dus uw hulp is hard nodig.

Ook collecteren…

Heeft u 1 avond per jaar tijd om voor de EHBO Hengelo te collecteren? Meld u dan aan via bovenstaand formulier of neem contact op met  collecte@ehbo-hengelo.nl.