EHBO Cursussen voorjaar 2018

Bij het woord ongeluk denkt u misschien meteen aan een drama met veel bloed en ellende. Echter het grootste gedeelte van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of tijdens het spelen. Een gekneusde enkel, een snijwond of verslikken: daar is niets engs of bloederigs aan. Als u maar weet wat u moet doen. Het is belangrijk dat een slachtoffer op tijd wordt geholpen. Bijvoorbeeld bij een hartaanval of een val van het speeltoestel kan dat van levensbelang zijn.

Eerste hulpverlener (EHBO diploma)

Een EHBO diploma in 4 dagen. Bij voldoende deelnemers (8-12) wordt er op 4 donderdagen een beginnerscursus EHBO gegeven. De duur van de cursus is 4 dagen, de cursustijden zijn van 09.00 tot 16.30 uur. Start z.s.m. bij voldoende deelname

Op maandag 8 januari en start er een avondcursus EHBO deze cursus duurt 13 weken. Tijdens beide cursussen leert u de grondbeginselen om EERSTE HULP te verlenen. De cursus is incl. Reanimatie / AED, verbandleer, lesboek, materialen, LOTUS en examen. U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis.

Reanimatie / AED

Op 26 januari, 23 februari, 23 maart, 20 april en 25 mei starten wij een reanimatie / AED cursus. Deze cursus duurt één avond van 19.00 tot 22.30 uur. De cursus is incl. lesboek en materialen. U ontvangt een certificaat.

Eerste hulp aan Kinderen

Op zaterdag 27 januari en 24 maart start er een cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Deze cursus is speciaal voor ouders, verzorgers, leerkrachten, gastouders, oppasmoeders, overblijfmoeders en begeleiders van verenigingen en sportclubs. Deze cursus laat geen vraag onbeantwoord. Cursustijden zijn van 8.30 tot 17.00 uur en is incl. reanimatie / AED, verband en hulpmiddelen, lesboek, materialen en examen. U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis.

Bij voldoende deelnemers (12 – 15) starten wij per direct deze cursus.

Voor informatie en aanmelding: cursussen@ehbo-hengelo.nl of telefonisch op 074-7501533

Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website: www.ehbo-hengelo.nl

Let op: veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk uw EHBO cursus. http://www.mijnehbo.nl/online-ehbo-cursussen/vergoeding-door-verzekeraars